מתכונים, מתכונים מצולמים | קוּק אנד שוּט

רולדת שוקולד וקצפת קלה להכנה וטעימה בטירוף // גברת פלפלת מערכת

26.02.2012
קינוחים ומתוקים, עוגות ועוגיות, מתכונים לחגים, מתכונים לילדים | קינוחים ומתוקים
מספר מנות: 11-15
זמן הכנה: 30 עד 60 דקות

עוגת רולדת שוקולד וקצפת.עוגה מנצחת לכל אירוע וזה מובטח!

מצרכים

  • 2 שמנת מתוקה (חלבי) או בסיס להכנת קצפת צמחית (פרווה)
  • 2 יחידות אבקת פודינג וניל (אפשר גם רק אחת אם רוצים להפחית במתיקות)
  • חצי כוס מים (אם השתמשתם ב2 פודינג וניל ואםם לא אז רבע כוס מים)
  • 4 ביצים בטמפ' החדר מופרדות לחלבונים ולחלמונים
  • 1 יחידה של סוכר וניל
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות קקאו מנופה
  • 1 וחצי כפות קמח תופח
  • אבקת סוכר 

כלים:

  • נייר אפייה חד פעמי
  • תבנית אפייה גדולה
  • מגבת מטבח

לקישוט:

  • פצפוצי שוקולד

אופן ההכנה

ראשית ,

נכין את הקצפת שתתקרר במקרר בזמן שהעוגה נאפת:

  1. שמים בקערת מיקסר את השמנת מתוקה/קצפת צמחית ומתחילים את פעילות המיקסר במהירות בינונית
  2. מגבירים את המהירות של המיקסר ומוסיפים לאט את אבקת הפודינג
  3. מקציפים במהירות גבוהה עד שהקצפת נעשית יציבה וקשיחה
  4. לקראת הסוף מוסיפים מעט מים ובעזרת מרית מערבבים את דפנות המיקסר למקרה שנשאר שמה אבקת פודינג וניל שלא התמזגה עם הקצפת (ולכן גם המים עוזרים כאן)
  5. לסיום מעבירים הקצפת לקערה 
  6. מכסים בנייר נצמד ומעבירים למקרר לקירור

מכינים את הרולדת בצק:

  1. מחממים תנור מראש ל160-170 מעלות
  2. בקערה טורפים במטרפה רגילה חלמונים (הצהובים) עם הסוכר וניל במרץ כדקה ושמים בצד
  3. את החלבונים נקציף במיקסר במהירות בינונית ובהדרגה למהירות גבוהה 
  4. כשהחלבונים הופכים לקצפת רכה אבל לבנה מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שהקצפת הופכת ליציבה
  5. בסיום מעבירים את התערובת של החלמונים לקצפת החלבונים ומקפלים בעזרת מרית
  6. כשהכל יחדיו מקופל, מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים היטב עד שהעיסה אחידה וללא חלקיקי קמח או קקאו בתוך התערובת.
  7. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה חד פעמים ובוזקים עליו אבקת סוכר בנדיבות
  8. על התבנית יוצקים את התערובת ומשטחים לכל שטח התבנית (בצורת מלבן)
  9. מכניסים לתנור למשך 12-15 דקות (זהירות מאפיית יתר)

הרכבת העוגה:

  1. מוציאים את תבנית מהתנור ומניחים את המלבן שלנו הפוך על מגבת מטבח (כך שנייר האפייה הוא עליון והבצק מונח על המגבת)
  2. מוציאים בזהירות את הנייר האפייה וזורקים לפח (בגלל האבקת סוכר זה יילך בקלות)
  3. בעזרת המגבת מגלגלים את הרולדה שלנו כך שיש לנו רולדה ומגבת מגולגלים יחדיו
  4. מניחים בצד להצטננות (כ15 דקות)
  5. פותחים בעדינות את הרולדה שלנו ויוצקים עליה חצי מהקצפת שלנו
  6. מגלגלים את הרולדה וממלאים בקצוות בקצפת
  7. מצפים את העוגה בקצפת ומקשטים בפצפוצי שוקולד
  8. מכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות

עוגת רולדת שוקולד מנצחת לכל אירוע!