מתכונים, מתכונים מצולמים | קוּק אנד שוּט

עוגת שוקולד, שוקולד מריר, קצפת צמחית, וקיווי // לבנה (לני)

15.11.2011
קינוחים ומתוקים, עוגות ועוגיות, מתכונים לילדים | קינוחים ומתוקים | ישראלי
מספר מנות: 16-20
זמן הכנה: שעה עד שעה וחצי

עוגת שוקולד, שוקולד מריר, קצפת צמחית, וקיווי עוגה קלה מהירה ולהכנה ואף אחד לא ירגש שהיא עשויה בלי מוצרי חלב. העוגה הזאות מיועדת לאנשים אלרגיים למוצרי חלב והיא גם פרווה. אפשר להכין עם הילדים וגם מתאים להכין כעוגת יום הולדת לגן.

מצרכים

  • 1 קופסה של עוגת שוקולד של קפולסקי 5 דקות (להכנה לפי המרשם).
  • ( במקום חלב הכנתי עם מיץ תפוזים אפשר מחלב סויה או רק מים).
  • לכרם השוקולד:
  • 150 גרם שוקולד מריר 60%
  • 25 גרם חמאה או מחמאה
  • 1/4 כוס חלב סויה (אפשר שמנת צמחית)

לקצפת :

  • 1 מיכל שמנת צמחית (של השף הלבן)
  • 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 כוס חלב סויה

לקישוט:

  • 3 קיווי מאורכים וגדולים (כאלה שנראים טוב וקשים)

אופן ההכנה

  1. מכינים עוגה 1 או 2 קטנות.
  2. בזמן שהעוגה נאפת בתנור מכינים את קרם השוקולד במיקרוגל.
  3. להקציף במיקסר את הקצפת, אינסטנט פודינג וניל וחלב סויה.
  4. לקלף את הקיווי בקולפן לחצות לאורכו ולהוציא את הליבה הלבנה בזהירות ולפרוס דק.
  5. מה שנותר להרכיב את העוגה לפי הסדר, לפרס את העוגה במחיצה או שמכנים 2 עוגות להוריד את החלק העליון שיהיה ישר וחלק ולצפות בקרם שוקולד מעל לפזר פרוסות דקות של חצי קיווי, מעל לשים שכבה גדושה של הקצפת הצמחית, מעל בעדינות לשים את החלק השני של העוגה, ושוב למרוח את הקם שוקולד מכל הצדדים, ומעל לקשט השארית הקצפת והקיווי.
  6. לקרר ולהגיש (טוב להכין יום קודם כעוגת יום הולדת).

טיפים והערות:

  • אפשרויות רבות ליצירה עוגת יום הולדת כמו בקונדיטוריה.
  • אפשר להכין צבעים שונים (קצפת בתוספת צבעי מאכל אכיל).
  • אפשר לקשט בכל פרי שאתם אוהבים.