מתכונים, מתכונים מצולמים | קוּק אנד שוּט

עוגיות רחת לוקום טעימות וממכרות // גברת פלפלת מערכת

24.09.2011
קינוחים ומתוקים, עוגות ועוגיות, מתכונים לחגים, מתכונים לראש השנה | מנות אחרונות, קינוחים ומתוקים | כללי
מספר מנות: 21-25
זמן הכנה: שעה וחצי עד שעתיים

 

מתכון טעים מאד עוגיות רחת לוקום פריכות וטעימות במיוחד כשהן חמות. אבקת סוכר זה מאסט ואתם בעננים... עוגיות פשוטות מאד אך יוצרות רושם אצל כל מי שטועם!!!

מצרכים

  • רחת לוקום חתוך למלבנים קטנים

לבצק:

  • 5 כפות סוכר
  • חצי עד 3/4 בסיס להכנת קצפת (כמו שמנת מתוקה אבל פרווה)
  • 350-370 גרם קמח תופח
  • 200 גרם מרגרינה רכה בטמפרטורת החדר

לעיטור:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה

  1. שימו בקערה את כל מרכיבי הבצק ולושו בעזרת הידיים עד לקבלת בצק.שימו לב הבצק מעט דביק וניתן לשים תוספת קמח אך הוא יחסית בצק נוח.
  2. לאחר שהמלית הפכה לבצק יש לעטוף את הבצק בנייר נצמד (נייר שקוף נצמד) ולשים במקרר כשעה עד שעה וחצי.
  3. לאחר כשעה,הדליקו את התנור ל175 מעלות.
  4. קחו את הבצק וחלקו אותו ל4 כדורים. במידה והבצק לא נוח רצוי להוסיף מעט קמח
  5. רצוי לקמח את האזור של ההכנה בקמח
  6. צרו מלבן בצקי ושטחו אותו בעזרת מערוך או בעזרת הידיים.
  7. צרו רצועות ושימו בתחילת כל רצועה חתיכת לוקום וגלגלו לרולדות קטנות.
  8. במידה ובזמן ההכנה הבצק נעשה פחות נוח החזירו חלקית ממנו למקרר עד שייתקרר ויעשה נוח יותר.
  9. הניחו העוגיות בתבנית ואפו למשך 20-25 דקות
  10. צננו, אכסנו בקופסא אטומה והגישו עם אבקת סוכר.

טיפים והערות:

  • טעמו מהרחת לוקום לפני הקנייה.קיימים סוגים ואיכויות שונות.לטעמי, הרחת לוקום הרך יותר איכותי יותר.
  • העוגיות מעולות וטעימות ביותר כשהן חמות!!! נסו ולא תתאכזבו. מילה שלי.