שתף |

פיתה עירקית ביתית // לבנה

16.06.2012
לחמים ומאפים
מספר מנות:
זמן הכנה: שעתיים עד שלוש שעות

10 פיתות אפויות בתנור ביתי. פיתה עירקית ביתית

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

  • חצי ק"ג קמח
  • 1+חצי  כפות שמרים יבשים
  • 1+חצי כפות סוכר
  • חצי כפית מלח
  • רבע כוס שמן זית
  • 1+חצי כוסות מים חמימים

אופן ההכנה

 

  1. ללוש לבצק ולהתפיח עד להכפלת הנפח (רך ודביק).
  2. לשמן קצת וללוש לגיבוש כדור.
  3. לכסות בשקית ניילון ומגבת מטבח.
  4. לתת לנוח במקום סגור. (30 דקות)
  5. ללוש שוב ושוב להתפיח שנית מכוסה למשך שעה.
  6. לחלק ל-10 חלקים ליצור כדורים.
  7. מניחים על משטח מקומח להתפחה נוספת של כ- 30 דקות מכוסה במגבת.
  8. לחמם תנור מראש לחום גבוהה (עם האבן טבון) ועל גובה נמוך.
  9. מרדדים את כדורי הבצק רידוד דק.
  10. נועצים מזלג בבצק המרודד ממש לפני ההכנסה לתנור.
  11. לאפות על גבי אבן טבון.
  12. חשוב לא לאפות יותר מדי… כי מהר מאד מתייבש.
  13. להוציא מהתנור ולכסות מיד במגבת, כדי שלא יתייבשו.

בתאבון !
 

ציון גולשים: 2.8
דירוג:

דירגו: 24
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים
02.05.2014
דירוג:

מאת:

03.01.2013
דירוג:

מאת: דינה

האם אפשר לאפות על מחבת ווק על הגז