שתף |

מחאמאר- פשטידה מרוקאית לפסח // אורן יעל

15.04.2012
מתכוני עדות, מתכונים לפשטידות, מתכונים לחגים, מתכונים לפסח | מרוקאי
מספר מנות:
זמן הכנה: 30 עד 60 דקות
  • פרווה

מתכון של מחאמאר- פשטידה מרוקאית לפסח .פשטידה נהדרת לפסח - של אמא ז"ל.

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

  • 5 תפוחי אדמה קלופים
  • 2 גזר קלופים
  • כוס אפונה
  • מעט פטרוזיליה קצוצה
  • 6 ביצים
  • כף מרק עוף
  • חצי כפית פלפל שחור
  • רבע כפית כרכום
  • חצי כפית מלח  

אופן ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה והגזר, עד להתרככותם.
  2. שמים את תפוחי האדמה בקערת המקסר
  3. או בקערה גדולה , ומועכים אותם בעזרת מועך או מזלג.
  4. חותכים את הגזרים לקוביות ומוסיפים אותם יחד עם האפונה לקערה.
  5. מערבבים הכל ומוסיפים את התבלינים ואת הביצים.
  6. את העיסה מעבירים לתבנית משומנת היטב ואופים בתנור בחום בינוני למשך כ- 40 דקות.
  7. הפשטידה מוכנה , כשמכניסים קיסם לאמצע הפשטידה והוא יוצא יבש.

עסיסית וטעימה בטירוף!  

ציון גולשים: 7
דירוג:

דירגו: 7
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים
19.10.2013
דירוג:

מאת: טוני

נראה טעים