שתף |

חמין מרוקאי לשבת של רוזה // רוזה מערכת

16.01.2012
מתכוני עדות, מתכוני בשר | מנות עיקריות | מרוקאי
מספר מנות:
זמן הכנה: חמש שעות ומעלה
  • ארוחה בשרית
  • מצריך הכנות מראש
  • תבשיל / נזיד

זכרו ושננו- החמין הכי טוב שתטעמו אי פעם הוא החמין המרוקאי של רוזה.
חמין לשבת, לחורף טוב שייחמם את הגוף וייגרום לכם לצעוק ל...עוד!!

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

בסיר גדול-הבסיס:

  • 1 כוס שמן
  • 1 וחצי כוסות גרגירי חומוס קפוא (חומוס שהושרה במים והוקפא)
  • 1 וחצי כוסות שעועית לבנה 
  • 2 בצלים שלמים
  • 3 פרוסות, נתחים של רגלי עגל
  • מספר חתיכות בשר אסאדו
  • 10 שיני שום שלמים
  • 3-4 תפוח אדמה
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה פפריקה אדומה חריפה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף מלאה של כמון טחון
  • מים

 

  • 2 תמרים שלמות ללא גרעין

במחבת:

  • 2 כפות סוכר
  • רבע כוס מים

בסיר קטן: הכנת ביצים קשות

  • 4-6 ביצים שלמות
  • מים לרתיחה

בסיר (ובסיום להכניס לשקית קוקי)

הכנת האריסה / עריסה:

  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • 500 גרם עריסה שטופה - חיטה שטופה
  • 3 כוסות מים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

מתחילים עם הסיר הגדול:

  1. מכניסים לסיר שמן,חומוס ושעועית.
  2. מוסיפים לסיר את הבצלים,בשר,שום, תפוחי אדמה ותבלינים
  3. ממלאים את הסיר במים עד שהכל מכוסה ומתחילים לבשל על הגז.

בזמן הבישול אנחנו מכינים מספר דברים בנפרד:

קרמל:

  1. במחבת שמים את 2 כפות סוכר ומים
  2. מבשלים על הגז עד שנוצרה נוזל קרמל מושלם
  3. יוצקים את הקרמל לתוך הסיר שמלא בחומוס בשר וכו'.

הכנת ביצים קשות:

  1. מחממים סיר עם מים ובו ביצים (כמות ביצים לפי רצונכם)
  2. מבשלים על הגז מספר דקות עד שיש ביצים קשות שלמות.
  3. מעבירים את הביצים (כמובן ללא מים) לתוךך הסיר (עם קליפתם).
  4. מוסיפים לסיר החומוס 2 תמרים שלמות ללא גלעינים.

הכנת האריסה:

  1. בסיר מטגנים עם שמן בצל קצוץ עד השחמה.
  2. מוסיפים את העריסה השטופה עם המים ואת שאר התבלינים.
  3. מבשלים כרבע שעה.
  4. את העריסה מעבירים לשקית קוקי (שקית שמשתמשים לעוף בגריל)
  5. סוגרים היטב את השקית
  6. מעבירים את כל השקית לסיר החומוס והבשר.
  7. ואת הסיר הגדול שמכיל את הכל מבשלים לכל הלילה 
  • החמין הכי טוב שתטעמו! החמין שיישדרג את השבת שלכם!
  • החמין המרוקאי של רוזה הוא ה-ח-מ-י-ן הטוב ביותר !!!

 

את כל הסיר מבשלים על הגז לשעה ואת הסיר שמים על פלטת שבת מהלילה ועד הבוקר. בדרך כלל החמין נעשה לשבת בצהריים.

שאלות ותשובות:

* ש: בישול עם תנור או משאירים על ה גז?

ת: על הגז. במקרה של שישי-שבת אחרי הבישול על הגז, מעבירים לפלטה (-:

* ש: יחס בין עריסה למים?

ת: יחס רצוי: על כל חצי קילו עריסה - כ2.5-3 כוסות מים.

ציון גולשים: 6.6
דירוג:

דירגו: 70
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים
08.12.2016
דירוג:

מאת: המתכון הכי טוב

26.11.2016
דירוג:

מאת: שווה הכנה ברמה משוגעת

08.10.2016
דירוג:

מאת: מומלץץץץ

08.10.2016
דירוג:

מאת: אורטל

ממש טעים מומלץ בחום

03.01.2016
דירוג:

מאת: טלי

החמין יצא סוףףףףףףףף הדרךךךךךךךךך!!!!! תודה רבה על המתכון המדהים !!!!!!!!

18.12.2015
דירוג:

מאת: הוד

אפשר להשים עוף במקום הבשר והעגל?

11.12.2015
דירוג:

מאת: תשובת המערכת

את כל הסיר מבשלים על הגז לשעה. ואת הסיר שמים על פלטת שבת מהלילה ועד הבוקר. בדרך כלל החמין נעשה לשבת בצהריים.

11.12.2015
דירוג:

מאת: טעים ונפלא- תודה!

10.12.2015
דירוג:

מאת: אתי

כמה זמן בישול על הגז ?

06.07.2014
דירוג:

מאת: מספיק ל 7-10 ואפילו יותר - אנשים בוגרים

06.07.2014
דירוג:

מאת: ארי

לכמה אנשים זה בערך?:)

09.05.2014
דירוג:

מאת: מדהים בדיוק כמו שאני אוהב

10.01.2014
דירוג:

מאת: אחד שאוהב חמין

במשך שנים אני אוכל רק את החמין של גיסתי וכל הזמן שאלתי אותה איך עושים וגם שהיא העבירה לי את המתכון זה לא היה אותו טעם והינה המתכון שלך זה החמין שחיפשתי שנים תודה רבה ושבת שלום

28.11.2013
דירוג:

מאת: מירב

כוס שמן? נראה לי מוגזם. השאר מצויין

21.11.2013
דירוג:

מאת:

הי האם ניתן לעשות את החמין בסיר חשמלי ? מישהו עשה? תודה

10.11.2013
דירוג:

מאת:

03.11.2013
דירוג:

מאת: קצת היה חסר מים אבל ממש אהבו!

18.10.2013
דירוג:

מאת: הכי טוב

12.10.2013
דירוג:

מאת: המתכון מעולה- הדירוג שקרי!

04.10.2013
דירוג:

מאת: סבבה לגמרי

23.09.2013
דירוג:

מאת: מערכת קוקאנדשוט

לא עשינו בסיר חשמלי ולכן אנחנו לא יודעים.תנסי ותבדקי (-: בהצלחה

02.08.2013
דירוג:

מאת: כמה זמן לשים בסיר חשמלי?

נשמע טעים אבל כמה זמן בתנור ועל איזה חום? ואם אני עושה בסיר חשמלי לכמה שעות ועל איזה דרגה חזקה או עדינה?

01.08.2013
דירוג:

מאת:

06.07.2013
דירוג:

מאת:

27.12.2012
דירוג:

מאת: אריסה או עריסה הינה חיטה

זה לא ירק ולא ממרח חריף כמו סחוג אלא חיטה. לבקש בחנות תבלינים חיטה (-:

27.12.2012
דירוג:

מאת: מרינה

מה זה עריסה ? ירק ? אני מכירה רוטב אריסה ..