שתף |

עוגה שוקולד (יום הולדת)ללא מוצרי חלב // לבנה (לני)

12.11.2011
קינוחים ומתוקים, עוגות ועוגיות | קינוחים ומתוקים | כללי
מספר מנות: 16-20
זמן הכנה: שעה וחצי עד שעתיים
  • כשר
  • פרווה
  • מצריך הכנות מראש

עוגה גדולה כושית שוקולד משגעת *ללא מוצרי חלב* תבנית "28 עגולה קפיצית או מלבנית גדולה (לילדים) 2 תבניות "24 עגולות קפיציות להכנת טורט גבוה גדול.

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

  • 2 כוסות סוכר דק (לחלק 1+1/2+1/2 כוס )
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2.5 כוסות קמח רגיל - ( קמח תופח MAIMON'S מס' 2 )
  • 1 שקית אבקת אפייה - ( או עם קמח תופח בלי אבקת אפיה)
  • 6 כפות קקאו משובח
  • 1 כף נס קפה
  • 1.5 כוסות מיץ תפוזים - ( מיץ מנגו קריסטל )
  • 4 ביצים גדולות מופרדות
  • 1-1/4 כוסות שמן
  • 1/2 כפית מלח

לקרם:

  • 3/4 כוס שמנת מתוקה צמחית
  • 3/4 כוס חלב סויה
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 2 כפות אבקת סוכר

לציפוי:

  • 1 כוס שוקולד צ'יפס
  • 1/4 כוס שמנת צמחית
  • לקישוט:
  • נשיקות מרנג (קנויות מהקונדיטוריה)

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל- 170 מעלות.
  2. לערבב היטב את כל החומרים היבשים ) רק כוס סוכר).
  3. לערבב היטב (בנפרד) את כל החומרים הרטובים ולהוסיף 1/2 כוס סוכר (חוץ מחלבונים).
  4. להקציף את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר דק לקצב יציב, ולשמור בצד.
  5. באותה קערה לא חייבים לנקות מערבבים את שער החומרים חלמונים, סוכר,מיץ ושמן.
  6. מוסיפים תוך כדי ערבוב במיקסר את החומרים היבשים בהדרגה קמח, סוכר, לעיסה חלקה.
  7. לאחד את 2 הקערות חלבונים הקצף ביחד ולערבב בעדינות לעיסה חלקה.
  8. לאפות בתבנית עגולה 24 משומנת בתרסיס שמן עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
  9. אפיה של 30 דקות לעוגה בתבנית "24 אחת בלבדאו 60-50 דקות לעוגה אחת בתבנית מלבנית גדולה.
  10. לתת לעוגה להתקרר בחוץ לפני שמשחררים את הדפנות.

הכנת הקרם:

  1. להקציף את כל החומרים לקצף יציב.
  2. למרוח בן שני העוגות מעט מעל ומסביב בדפנות.
  3. להכניס למקרר למשך הלילה שהקרם יהיה יבש מעט וקר.

הכנת הציפוי:

  1. להמיס דקה במיקרוגל את השוקולד צ'יפס
  2. להוסיף 1/4 כוס שמנת צמחית ולערבב טוב למרקם חלק
  3. לשפוך מעל העוגה במרכז העוגה לציפוי חלק ולתת לכמה שעות במקרר לנוח.
  4. לקשט מסביב במרנג נשיקות.

טיפים והערות:

  • הכמות לעוגה גדולה או 2 עוגות טורט.
  • אני הכנתי 2 תבניות טורט עם קמח תופח MAIMON'S מס' 2 ומיץ מנגו קריסטל.
  • העוגה יוצאת מאוד רכה ומאוד טעימה
  • את העוגה מכינם יום קודם ואת קצפת הקרם מצפים ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  • למחרת מקשטים בציפוי שוקולד, ולאחר כמה שעות במקרר מסדרים את הנשיקות מסביב לפני ההגשה.
  •  ילדים משתגעים אחרי העוגה הזאת לכן היא מתאימה מאוד כעוגת יום הולדת.

יום הולדת שמח ... ו ב ת א ב ו ן ... ! ! !

ציון גולשים: 7.6
דירוג:

דירגו: 5
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים

אין עדיין תגובות - היה הראשון להגיב