שתף |

מרק אפונה סמיך, עם תפוח אדמה וגזר // לבנה (לני)

07.11.2011
מתכונים למרקים | מנות ראשונות, מנות עיקריות | צרפתי
מספר מנות:
זמן הכנה: חמש שעות ומעלה
  • כשר
  • פרווה

מרק אפונה סמיך, עם תפוח אדמה וגזר מרק אפונה בנוסח (צרפתי) קנדי הכי טעים שיש . לוקח הרבה זמן בישול איטי בסיר חשמלי .בנוסח (צרפתי) קנדי

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

  • 1 כף שמן קנולה לטיגון
  • 1 בצל גדול קצוץ (1 כוס)
  • 250 גרם אפונה ירוקה יבשה (כוס וחצי)
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות.קטנות (1 כוס)
  • 4 תפוחי אדמה בנונים חתוכים לרוביות קטנות (2כוסות)
  • 1 קופסה אפונה ירוקה
  • 1 כף אבקת מרק עוף פרווה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מים חמים למרק
     

אופן ההכנה

  1. בוררים את האפונה יבשה ובוזקים מים חמים מעל, מסננת ומיד לתוך הסיר עם מים חמים.
  2. קוצצים בצל ומטגנים קלות רק שהבצל יהי שקוף. (לא להשכים).
  3. מעבירים לסיר בישול (סיר בישול איטי עדיף) מוסיפים מים חמים ואת האפונה.
  4. מבשלים עם מכסה ובוחשים מידי פעם במיוחד את התחתית שלא ידבק.
  5. מוסיפים את קופסת אפונה ירוקה ללא נוזל שבקופסה בוחשים הכול ביחד.
  6. כאשר המרק מתחיל להיות סמיך והאפונה היבשה נהית רכה.
  7. מוסיפים את הגזר ותפוח אדמה ומבשלים, מידי פעם בודקים ובוחשים.
  8. לא להוסיף את אבקת מרק העוף או מלח רק לקראת סוף הבישול(לוקח הרבה זמן). שהאפונות כבר רכות מעוכות. (אחרת האפונה היבשה לא תתרכך ולא תתבשל) .

בתאבון !

טיפים והערות:

  • להכין את המרק הרבה זמן לפני הארוחה. (לוקח הרבה זמן בישול איטי ).
  • לא להוסיף אבקת מרק ומלח רק לקראת הסוף שהאפונה ממש מעוכה ורכה.
  • והכי חשוב לבחוש מידי פעם ולהוסיף מים לפי הצורך.
  • המרק טעים יותר יום למחרת שהוא סמיך בתוספת קרוטונים מעל בהגשה.
ציון גולשים: 6.8
דירוג:

דירגו: 4
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים

אין עדיין תגובות - היה הראשון להגיב