שתף |

לחם לבן פשוט בסגנון צרפתי // לבנה (לני)

26.10.2011
לחמים ומאפים | צרפתי
מספר מנות:
זמן הכנה: שעתיים עד שלוש שעות
  • כשר
  • פרווה
  • מאפים

לחם לבן פשוט של "עניים" לא צורך הרבה חוץ מזמן מבוסס על קמח, מלח, מים, ושמרים (העיקר סבלנות) הלחם מלא טעם וריח, בזכות זמני התפיחה הארוכים . כמות: 4 בגטים או 2 כיכרות לחם.

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

  • 3+1/2 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1+1/2 כפיות מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1+1/3 כוסות מים פושרים
     

אופן ההכנה

  1. מנפים את הקמח בקערה, מוסיפים את המלח ומערבבים טוב.
  2. מוסיפים את השמרים היבשים (כן רק כפית אחת) ומערבבים.
  3. מוסיפים את המים הפושרים (מים רתוחים שהתקררו) ולשים.
  4. לשים ביד במשך 8 דקות ללא הוספת קמח, עד שיצא חלק וגמיש מאוד.
  5. מניחים את הבצק בקערה מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד.
  6. משהים לתפיחה של 30 דקות, לוחצים על הבצק באגרוף עד שיצא ממנו האוויר.
  7. מכסים שוב ומשהים לתפיחה עוד 90 דקות.
  8. מוצאים את האוויר מהבצק ומחלקים אותו ל- 4 חלקים שווים.
  9. מניחים אותם על משטח מקומח, מכסים במגבת ומשהים כ- 30 דקות.
  10. מניחים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת יבשה או ניילון.
  11. משהים לתפיחה עד שהלחם הכפיל את נפחו כ- 120-90 דקות.
  12. מחממים תנור לחום גבוהה מאוד 230 צ. ומניחים על קרקעיתו תבנית ריקה.
  13. לפני הכנסת הלחמים לתנור, יוצקים 1 כוס מים לתבנית הרקה שהתחממה, ליצירת אדים.
  14. בסכין חדה מאוד חורצים חריץ אחד או שתיים בלחם באלכסון במרכז הלחמים.
  15. אופים כ-15 דקות בחום גבוהה מאוד, מנמיכים את חום התנור ל- 200 צ.
  16. אופים עוד 20 דקות, עד שהלחמים השחימו, קרומן התקשה.
  17. מוצאים את תבנית הרקה בתחתית התנור ונותנים עוד 10 דקות אפייה.
  18. בדיקה נוספת על ידי נקישות על תחתון הלחם תשמיע צליל חלול.
  19. מוציאים את הלחמים מהתנור ומשאירים על רשת לצינון.

טיפים והערות:
1. חשוב להיצמד לפי ההוראות והזמנים שכתוב בלי קיצורים (זה סוד הלחם) .
2. אפשר להכין 2 כיכרות לחם עגולות או מלבניות.
3. אני הכנתי על גבי משטח סיליקון במקום נייר אפייה ופיזרתי קמח תירס צהוב דק בתחתית.
 

ציון גולשים: 9.5
דירוג:

דירגו: 6
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים
19.11.2013
דירוג:

מאת: תפוז

ניסיתי את המתכון הזה והוא יצא אכיל (לא שאני מאשים את מעלה המתכון, כן?). עקבתי אחרי כל השלבים במדויק חוץ מזמן האפייה. אני גר בירושלים ומאוד קר במטבח שלי. פה כתוב שזמן האפייה הכולל הוא 35 דקות. אחרי 20 דקות, ראיתי שהקרום של הלחם קשה (וממש קצת שרוף) והוא משמיע קול חלול כשאני דופק עליו, אז הוצאתי אותו מהתנור. יצא שהקרום קשה כמו אבן והפנים דחוס וצפוף. זה בגלל שלא אפיתי מספיק, או שהיה קר במטבח בזמן התפיחה? תודה

30.12.2011
דירוג:

מאת: רותם

זה הלחם הכי טעים שאכלתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…