שתף |

חזה עוף על האש במרינדה דבש ולימון // גברת פלפלת מערכת

14.09.2011
מתכוני עדות, מתכונים לחגים, מתכוני עוף, מתכונים לראש השנה | מנות עיקריות | כללי
מספר מנות: 2
זמן הכנה: ארבע עד חמש שעות
  • ארוחה בשרית
  • דיאטטי
  • מצריך הכנות מראש

מתכון קל וטעים של חזה עוף בדבש ולימון ניתן לשים בתנור גריל אבל מומלץ במנגל על האש! מי לא אוהב חזה עוף???

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

  • 5 נתחים בינוניים של חזה עוף (יפים ונקיים)

לתיבול:

  • פלפל
  • מלח

למרינדה:

  • 2 בצלים קצוצים דק מאד
  • 2 וחצי כפות שמן קנולה/סויה
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף רוטב סויה

אופן ההכנה

  1. ערבבו היטב (אפשר בעזרת מטרפה) את מרכיבי המרינדה
  2. קחו את נתחי חזה העוף שימו בקערה
  3. צקו חצי מהמרינדה על החזה עוף, טיבלו אותם היטב 
  4. הכניסו את קערת המרינדה והעוף למקרר (סגרו הקערה בנייר אטום) ל3-4 שעות
  5. את חצי מהמרינדה השנייה הרתיחו בסיר כ3 דקות עד שהרוטב הופך לסמיך ושימרו בצד (זה לצורך זיגוג) 
  6. הכינו את המנגל (או תנור גריל) שיהיה חם 
  7. הניחו את חזה העוף על האש ,תיבלו במלח ופלפל והברישו במרינדת הזיגוג
  8. הפכן ל2 הצדדים עד שזה מוכן (כ10 דקות)
  9. הברישו היטב את החזה עוף מדיי פעם

אכלו חם לצד סלט חסה ועגבניות

בתיאבון!

ציון גולשים: 6.5
דירוג:

דירגו: 6
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים
02.06.2013
דירוג:

מאת: