שתף |

טינזייה תבשיל צוואר כבש // רוזה מערכת

07.09.2011
מתכוני עדות, מתכונים לחגים, מתכוני בשר, מתכונים לראש השנה | מנות עיקריות | כללי
מספר מנות:
זמן הכנה: שעה וחצי עד שעתיים
  • כשר
  • ארוחה בשרית
  • תבשיל / נזיד

מתכון של תבשיל בשר צוואר כבש מעולה. מדובר במנה שנקראת תנזייה או טנזייה והמנה הזו היא מנה בשרית מיוחדת!

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

  • 1 קילו צוואר כבש פרוס לחתיכות יפות
  • שמן לטיגון
  • 3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
  • 5 עלי דפנה
  • 3-4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כף פלפל לבן 
  • 1 כף כורכום
  • 6 שערות זעפרן
  • מים
  • כ5-7 שיני שום פרוסות
  • פלפלים אדומים יבשים ושטופים (ניתן להשיג בשוק המקומי )
  • 8-15 זיתי יין
  • 1 צרור כוסברה (ללא גבעולים)
  • 1 צרור פיטרוזליה (ללא גבעולים)
  • 5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

אפשרות לתיבול (לא חובה):

  • של קורט מלח או  קורט אבקת מרק עוף

אופן ההכנה

  1. מטגנים תחילה את פרוסות הבצלים עד הזהבה והשחמה
  2. מוסיפים עלי דפנה,שום ומערבבים.
  3. מוסיפים את התבלינים (פפריקה,כורכום,פלפל לבן)  ואת העגבניות ומערבבים היטב 
  4. מוסיפים את שערות הזעפרן
  5. נותנים למרכיבים לרתוח
  6. מוסיפים חצי כוס מים ונותנים שוב לסיר לרתוח
  7. כשהסיר רותח מוסיפים את הפלפלים היבשים (לא חובה) ומשטחים את פרוסות הבשר בצורה מסודרת
  8. מוסיפים את הכוסברה,פיטרוזליה ואת הזיתים
  9. מוסיפים מעט מים לפי הצורך (אני מוסיפה ככוס אחת בד"כ)
  10. מבשלים כשעה-שעה ורבע עד שהבשר רך .
  11. כחצי שעה לפני מוכנות המנה
  12. מטגנים בסיר נוסף את קוביות תפוחי האדמה עד השחמה ומוסיפים לתבשיל שלנו (ומטביעים מעט אותם בסיר)
  13. ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה
  14. בתיאבון!

מנת בשר מיוחדת וטעימה במיוחד לחגים או לזמנים שבא לכם להתענג על בשר איכותי וטעים!

ציון גולשים: 4.6
דירוג:

דירגו: 13
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים
16.07.2014
דירוג:

מאת: שרי נוי

הכנתי היום, תבשיל מושלם, טעים ביותר.....תודה על המתכון.

29.12.2012
דירוג:

מאת: דניאל אסולין

יצא מדהים תודה רוזה . אין עלייך

19.02.2012
דירוג:

מאת: איציק

מתכון חבל על הזמן פשוט וקל וטעים מאוד מומלץ תודה רבה רבה לאתר