שתף |

ריבת חצילים ננסיים // רוזה מערכת

07.09.2011
מתכונים לחגים, מתכונים לרטבים, ריבות וממרחים, מתכונים לראש השנה | סלטים ותוספות, קינוחים ומתוקים | מרוקאי
מספר מנות: 10
זמן הכנה: שעתיים עד שלוש שעות
  • כשר
  • פרווה
  • מצריך הכנות מראש

מתכון של ריבה ולא סתם ריבה אלא ריבת חצילים. מקור המתכון הוא של מרוקאים שמכינים את הריבה לקראת שנה חדשה או במימונה או סתם באירועים חגיגיים. ריבה מדהימה אך בהחלט לא דיאטטית!!! מלאה בסוכר אך טעימה ביותר ויפיפייה!

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

  • 15 חצילים ננסיים (חצילים קטנטנים)
  • מים להרתחה ראשונית
  • 1 קילו סוכר
  • 1 וחצי כוס מים לבישול
  • 1 כפית ציפורן
  • חצי כפית קינמון
  • מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

  1. מנקים את החצילים- מנקים את גבעולי החצילים (לא להוציא אלא לנקות את השפיצים)
  2. בעזרת מזלג יש לחורר את החצילים בכל  החצילים ובכל שטח החציל.
  3. לוקחים עם סיר ומים ומרתיחים את החצילים עד בעבוע.
  4. לאחר מכן יש לסנן את החצילים מהמים שנכנסו.
  5. מניחים את החצילים המסוננים בצד עד להצטננות והתקררות.
  6. לאחר שניתן לגעת בהם (הם קרירים) ,בעזרת היד יש לסחוט בעדינות את החצילים ממים (כמו סחיטת לימון)
  7. שמים בסיר את שאר המריכיבים בסיר (ללא מיץ הלימון)
  8. מבשלים במשך כשעתיים ומוסיפים לקראת הסוף את מיץ הלימון.
  9. ריבת חצילים טעימה לראש השנה או לכל מטרה מתוקה!
  10. בתיאבון!
ציון גולשים: 4.1
דירוג:

דירגו: 14
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים
08.12.2014
דירוג:

מאת: זאזא

הכנתי את הריבת חצילים לפי המתכון אבל הקליפה לא אכילה

27.08.2014
דירוג:

מאת: הריבה מאוד מרה למרות ששלקתי את החצילים?

21.04.2014
דירוג:

מאת: סימה כהן

מצוין קל ותעים

15.12.2012
דירוג:

מאת: סוניה

אני מודה לך את מסקירה לי ימים טובים מן העבר תודה

09.09.2012
דירוג:

מאת: דנה

יברוכו ידייך על הכישרון

09.09.2012
דירוג:

מאת: לילוש

הריבה מהממת טעימה ברמות עללללל