שתף |

קיש פטריות // נטלי

02.06.2017
מתכונים לפשטידות, מתכונים לשבועות | מנות ראשונות, מנות עיקריות | כללי
מספר מנות: 10
זמן הכנה: 30 עד 60 דקות
  • ארוחה חלבית
  • כשר

הכנת בצק פאי לקיש הפטריות, במקביל הכנת המלית של פטריות.

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

בצק לתחתית הקיש:

  • 200 גר' קמח (1 1/2 כוסות)
  • 100 גר' חמאה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 כפות מים קרים
  • 2-3 כפות קמח לקמח את המשטח עבודה שלא ידבק

מלית פטריות:

  • 2 סלסלות פטריות שמפניון טריות 
  • 1 בצל בינוני
  • 100 גר' גבינה צהובה מגורדת
  • 200 מ"ל שמנת לבישול 9%
  • 2 ביצים
  • 1 כף קמח
  • מלח ופלפל לפי הטעם

תבנית פאי מתפרקת גדולה, או 2 בינוניות

אופן ההכנה

  1. שמים את כל מוצרי הבצק בלי המים במעבד מזון ( אפשר גם ללוש ביד)
  2. מעבדים את הבצק ומוסיפים את המים לפי הצורך עד לקבלת בצק אחיד.
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר ל- 20 דק'
  4. מכינים את המלית- שוטפים את הפטריות ומניחים 5-6 בצד (לעיטור הקיש)
  5. חותכים לפרוסות ושמים בקערה.
  6. מקלפים את הבצל חותכים לקוביות קטנות ומטגנים עם 2 כפות שמן. מטגנים עד שנהיה שקוף.
  7. מוסיפים את הפטריות החתוכות וממשיכים באידוי על אש בינונית למשך כ 5 דק'
  8. מורידים מהאש ומוציאים את הנוזלים בעזרת מסננת.
  9. מוסיפים את הגבינה הצהובה המגוררת.

 

 

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ואת התבנית.
  2. מרדדים את הבצק ומעבירים לתבנית הפאי. מהדקים בדפנות.
  3. על הבצק שמים את הפטריות שהכנו ומשטחים .
  4. טורפים בקערית 2 ביצים, שמנת לבישול, מלח פלפל וכף קמח. טורפים לקבלת תערובת אחידה.
  5. שופכים על הפטריות.
  6. את הפטריות ששמנו בצד חותכים ומעטרים מלמעלה.
  7. אופים במשך 40 דק' על תנור שחומם ל 180 מעלות.

 

בתאבון!

ציון גולשים: 0
דירוג:

דירגו: 0
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים

אין עדיין תגובות - היה הראשון להגיב