שתף |

נודלס מתכון פשוט // מערכת קוקאנדשוט

17.01.2014
מתכוני עדות, מתכונים לפסטה, מתכונים לילדים | מנות עיקריות | אסיאתי
מספר מנות: 6
זמן הכנה: שעה עד שעה וחצי

מתכון לנודלס פשוט וקל להכנה. עכשיו אתם תדעו להכין מוקפץ במהירות ובקלות. הנודלס בטעם מתוק חריף פיקנטי. ניתן להוסיף ירקות כראות עינכם כמו נבטים סיניים ופלפלים ולהעשיר את המנה והצבעוניות. אפשר לשדרג את המנה עם רצועות עוף למנה עיקרית משביעה במיוחד.

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

מצרכים:

  • רוטב סויה
  • רוטב צ'ילי מתוק חריף
  • שמן לטיגון
  • מעט מלח ופלפל שחור
     

להכנת הנודלס לפניי ההקפצה:

  • 1 חבילת נודלס אטריות
  • מים חמים
  • חצי כפית מלח

תוספות:

  • פלפלים רצועות
  • גזרים חתוכים לרצועות
  • כרוב ירוק חתוך לרצועות
  • 2 בצלים לבנים גדולים קצוצים היטב
  • 1-2 פלפל ירוק/אדום חריף חתוך כפי רצונכם

מה כדאי להוסיף (תוספות מומלצות שלא מופיעות בוידאו)?

  • רצועות פלפלים רגילים בצבעים שונים (אדום כתום וירוק)
  • כל ירק אהוב
  • נבטים סיניים
  • רצועות עוף
  • שקדים או בוטנים

אופן ההכנה

  1. מרתיחים מים בקומקום (לא חובה- ניתן להרתיח ישר בסיר).
  2. מדליקים את הכיריים -גז.
  3. שמים סיר על הגז ממלאים מעט מים ומוסיפים את המים הרותחים של הקומקום (להבה גדולה).
  4. כשהמים רותחים לאחר מספר דקות יופיעו בועות, הנמיכו את להבת הגז.
  5. זה הזמן להכניס את הנודלס לסיר- בזהירות.
  6. להוסיף מעט מלח ולתת לנודלס להתבשל מספר דקות עד שהם רכות אבל לא יותר מידיי!
  7. שתיהיה להם מעט קשיחות ולא יותר מידי רכות.
  8. מוציאים מהסיר ומעבירים למסננת לסינון הנוזלים.
  9.  לאחר כ5 דקות הוסיפו חצי כף שמן לנודלס וערבבו במסננת עצמה.
  10. שימו את הנודלס בצד עד להרכבת המנה (רצוי להכין את הנודלס אחרי שכל המצרכים האחרים מוכנים עם זמן מועט מהמסננת לווק).
  11. מחממים עם שמן  מחבת ווק גדולה (על הכיריים). 
  12. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה- צבע חום קל- כמעט השחמה זהירות לא לשרוף את הבצל!
  13. מוסיפים את הגזרים ומערבבים
  14. מוסיפים את הרצועות כרוב ומערבבים.
  15. ערבבו ותנו לזה להיטגן ולהתבשל
  16. ערבבו מידי פעם והוסיפו כ- 2 כפות רוטב סויה. ערבבו שוב ותנו לירקות להתבשל מספר דקות כ8 דקות.
  17. הוסיפו 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק. ערבבו.
  18. הוסיפו את הנודלס לווק ואת הפלפלים החריפים החתוכים ערבבו ותנו לזה להתבשל מספר דקות .
  19. הוסיפו רוטב צ'ילי מתוק אם אתם אוהבים מנה פיקנטית.
  20. ערבבו מידי פעם.
  21. בסיום ערבבו בעזרת 2 מזלגות.
  22. בתיאבון!

 

ציון גולשים: 10
דירוג:

דירגו: 2
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים
23.03.2017
דירוג:

מאת: בר

הלכתי עם המתכון בדיוק ויצא מעולה!! מומלץ מאודדד