שתף |

קציצות דגים // המטבח של יפה אזולאי

09.07.2013
מתכוני דגים, מתכוני עדות, מתכונים לחגים | מנות ראשונות | כללי
מספר מנות:
זמן הכנה: שעה עד שעה וחצי
  • כשר
  • פרווה

קציצות דגים ברוטב עגבניות

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

לקציצות:

  • חצי קילו (סה"כ) דג נסיכה מעורב עם בקלה (אפשר רק סוג אחד)
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • שום טרי כ-4 שיניים


תבלינים לקציצות:

  •  פפריקה
  • מעט כורכום
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • פירורי לחם מעט
  • כף גדושה קמח 

לרוטב

  • קוביות מפלפל אדום אחד
  • 2-3 שיני שום טרי קצוץ גס
  •  5 עגבניות חלוטות מרוסקות ללא הקליפה
  • רסק עגבניות קטן
  • פפריקה כף
  • פלפל שחור כחצי כפית
  • מלח
  • כורכום מעט
  • כמון בערך 1/3 כפית
  • מים כשתי כוסות
  • פטרוזיליה קצוצה
     

אופן ההכנה

  1. לטחון את הדגים עם הפטרוזיליה והשום ביחד.
  2. לתבל בכף שטוחה פפריקה, מעט כורכום, פלפל שחור גרוס, מלח, פירורי לחם מעט, ביצה, כף גדושה קמח ולערבב הכל לתערובת אחידה.
  3. ליצור כדורים ולהניח בצד. (בשלב זה אני מטגנת או מכינה באובן קציצה אחת כדי לבדוק טעמים).


הכנת הרוטב

  1. לאדות במעט שמן קוביות פלפל אדום ו2-3 שיני שום טרי קצוץ גס
  2. להוסיף 5 עגבניות חלוטות מרוסקות ללא הקליפה, רסק עגבניות קטן (לא חובה), פפריקה כף (אוהבי החריף גם פפריקה חריפה או צ'ילי גרוס), פלפל שחור כחצי כפית, מלח, כורכום מעט, כמון בערך 1/3 כפית, ומים.
  3. להרתיח ולשים בעדינות את הקציצות ולבשל כשעה להסמכת הרוטב.
  4. לקראת הסוף לתקן תיבול ולהוסיף פטרוזיליה קצוצה על הכל.
     
ציון גולשים: 10
דירוג:

דירגו: 1
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים
02.02.2016
דירוג:

מאת: שי

מתכון ילדות מעולה.

24.08.2015
דירוג:

מאת:

כדאי לטגן את הקציצות לפני שמבשלים יותר יציב בהצלחה!!@

05.08.2013
דירוג:

מאת: נתאל

המתכון נראה מעולה!!! רק אם אפשר לציין האם לפני הבישול של הקציצות מטגנים אותם או מבשלים ישירות? מנסיוני במתכונים אחרים הקציצות מפתרקות תודה