שתף |

פשטידת עלי בצק וגבינות // sari84

20.05.2013
לחמים ומאפים, מתכונים לשבועות | מנות ראשונות | תורכי
מספר מנות: 10
זמן הכנה: 30 עד 60 דקות
  • ארוחה חלבית

לפרוס עלה בצק תורכי גדול על פיירקס משומן. לשים מלית של גבינות וחלב. לשים עוד עלה על המלית. לקווץ את קצוות העלים פנימה. לשפוך בלילה של ביצים וחלב ולפזר גבינה מעל. לפני האפייה לשפוך מעט סודה לשתייה על המאפה. לאפות בתנור חם ב200 -210 מעלות עד שהמאפה משחים.

שתף |
הדפס מתכון

מצרכים

  • 2 עלי בצק תורכי גדולים
  • מעט שמן
  • גבינת קצקבל, פרמזן או כל גבינה אחרת מגורדת
  • גבינה מלוחה מעוכה במזלג
  • מעט מלח, תלוי במליחות הגבינה המלוחה
  • מעט צ'ילי גרוס - לא חובה
  • 3 ביצים
  • כוס וחצי חלב
  • הטיפ החשוב - כחצי כוס סודה לשתייה מבקבוק ( לא האבקה)
     

אופן ההכנה

  1. לשפוך מעט שמן על תבנית פיירקס ולפרוס עלה בצק כשהקצוות בחוץ.
  2. לערבב בקערה כוס חלב, כוס גבינה צהובה, כוס גבינה מלוחה, מלח אם יש צורך,צ'ילי גרוס, ולשפוך הכל על הבצק.
  3. לפרוס עוד עלה ואז לאסוף את הקצוות של 2 עלי הבצק ולהכניס לתוך המאפה בצורה מכווצת.
  4. לערבל בקערה 3 ביצים , חצי כוס חלב ומעט שמן ולשפוך על כל המאפה.
  5. לפזר מעל גבינה צהובה.
  6. לפני האפייה, שזה הטיפ החשוב, לשפוך כחצי כוס סודה לשתייה ואז לאפות בתנור מחומם מראש ב - 210-200 מעלות עד שהמאפה משחים בצורה יפה וגם בתחתית.
  7. בתאבון!!!

 

ציון גולשים: 8
דירוג:

דירגו: 1
הוסף תגובה למתכון >> תגובות הגולשים

אין עדיין תגובות - היה הראשון להגיב