שתף |

10 סיבות לאכול אבטיח | קוּק אנד שוּט

כשאומרים קיץ ,חוף, מטקות אז אומרים אבטיח
זה לא משנה האם האבטיח גדול או קטן,עם או בלי גרעינים,אין כמו אבטיח עסיסי!!!


 

ואם אתם ממש צריכים ,הנה 10 סיבות טובות לאכול אבטיח:
 

 

1. ויטמין סי- פרוסה גדולה של אבטיח (בערך 2 כוסות) מספקת כמעט מחצית מהמכסה היומית של ויטמין C.
 

2. לאבטיח יש הרבה ליקופן, נוגד חמצון המפורסם כלוחם נגד מחלות לב וסרטן הערמונית.


3. האבטיח מנקה את הכליות (הכוונה למיץ אבטיח כולו - קליפה, זרעים וכו')

 

4. כדי להרגיע את הלחץ: אבטיח הוא מקור טוב לאשלגן, אשר מסייע לשלוט בלחץ הדם - מה שהופך אותו לחטיף מושלם בעת מפגשים משפחתיים מלחיצים.


5. האבטיח יחסית דל קלוריות. אין כמו ממתק מתוק אבל לא כ"כ משמין .


6. האבטיח הוא מקור טוב של ויטמין C, A, B6 ו - B1


7. בטא קרוטן : אבטיח מכיל ריכוז גבוה של נוגדי חמצון בשם בטא קרוטן. בטא קרוטן מסייע לבעיות עיניים, כמו גם להילחם בקור וזיהומים שונים.


8. אבטיח אמור לשפר את הליבידו שלך! הוא מכיל ציטרולין, שיש לו השפעה דומה על ויאגרה. על לא דבר: -)


9. הוספת אבטיח לתזונה שלכם גם מגבירה את צריכת האשלגן ומגנזיום, שני חומרים מזינים שפועלים יחד כדי לעזור לשרירים להתכווץ בצורה נכונה, כמו גם להסדיר את פעימות הלב שלכם.


10. משמש כתרופה להנגאובר ונגד ריח רע מהפה