שתף |

רחת לוקום | קוּק אנד שוּט

הרחת לוּקוּם

אמנם בתקופה זו מהטורקים אין לנו נחת...אבל לפחות יש לנו את הרחת לוקום .

אז מהי קוביית הממתק הצבעוני הזה המאד נפוץ בשווקים המזרח תיכוניים ?

10 דברים שכדאי לדעת על רחת לוקום...


 

10 דברים שכדאי לדעת על רחת לוקום...

 

  • ממתקים היו מאז ומתמיד מרכיב חשוב של המטבח הטורקי. מקורו של רחת לוקום, טורקיה שתחילתה בימי האימפריה העות'מאנית.

 

  • אמנם הרחת לוקום נראה כגומי גמיש הוא למעשה ממתק עמילן, סוכר, מסטיקא טחונה, ועם ג'לטין או גלוקוזה.

 

  • באנגלית,הרחת לוקום נקרא Turkish Delight (מעדן טורקי) בשל מקורו הטורקי. פירושו המילולי בערבית הוא "סיפוקו של הגרון".

 

  • כדי להמנע מהצמדות,הרחת לוקום בדרך כלל ארוז בקופסא מאובקת באבקת סוכר,קופרה או אבקת קרם טרטר והלוקום עצמו חתוך לקוביות קטנות מאובקות.

 

  • אדמונד, דמות נער מהספר " אריה, המכשפה וארון הבגדים-דברי ימי נרניה ", מכר את נשמתו למלכת הקרח בתמורה למעדני לוקום

 

  • וינסטון צ'רצ'יל היה ידוע כאחד שנהנה מרחת לוקום הממולא פיסטוק.

 

  • בזמן מלחמת העולם השנייה הבריטים נהנו מהלוקום בעיקר בשל מיעוט הסוכר שהורשה בתקופה זו.

 

  • קיימים טעמים רבים לרחת לוקום : מי ורדים, ורדים ושקדים, וניל ופיסטוק, מנטה, וניל, וניל אגוזים וקוקוס, וכל מיני טעמים שמקורם בתמציות: תפוזים,לימון,תות,פירות וכו'

 

  • על פי הסיפורים, מקורו הרחוק של יצירת הלוקום הראשוני התרחש האמפריה באיסטנבול,הסולטן עלי התלונן על סוכריות שניתנו לו והיו מוצקות מאד וגרמו לו "לשבור את שיניו".אז עוזרו הכין ויצר את המנה של הרחת לוקום והסולטן נשבה בקסמי הרחת לוקום ואימץ את המנה כאהובה עליו במיוחד בשל מתיקותה הרוך שלה והיותה קלה ללעיסה.

 

  • למרות שהרחת לוקום אינו יקר במיוחד, קיים מתכון ביתי להכנת הלוקום אך עליכם להיעזר במדחום,הנה המצרכים וקישור המסביר היטב איך מכינים את הרחת לוקום:

http://candy.about.com/od/sugarcandy/r/turkish_delight.htm

  • 4 כוסות סוכר
  • 4.5 כוסות מים
  • 2 כפית מיץ לימון
  • 1 ורבע כוסות עמילן תירס
  • 1 כפית קרם טרטר
  • 1 וחצי כפות מי ורדים
  • 2-3 טיפות צבע מאכל אדום
  • 1 כוס אבקת סוכר

 

ולנו יש מתכון קל ופשוט מאד לעוגיות רחת לוקום נ-ה-ד-ר-ו-ת שכדאי לכם מאד..לנסות!!!

קנו או הכינו רחת לוקום וקדימה למטבח!