שתף |

סגולות האספרגוס | קוּק אנד שוּט

סגולות האספרגוס
הסגולות הבריאותיים של האספרגוס

 

אחד המאכלים הראשונים שמסמנים את בואו האביב הוא המראה של אספרגוס טרי בשוק המקומי ,בסופרמרקטים ובמכולות. הוא גדל בקלות בגינת הבית בערוגת הפרחים, הוא רב שנתי ויכול להניב יבול במשך עשרות שנים. אספרגוס יכול להיות נטוע כזרעים או שורשים בכל זמן בשנה.

 

בנוסף, האספרגוס נחשב כירק אנטי אייג'ינג , כשיקוי אהבה בשל צורתו ועוד הרבה יותר.
באופן כללי לאספרגוס יתרונות בריאותיים רבים כל כך ולכן כדאי להוסיף אותו לתזונה שלכם.
קראו כדי לדעת למה!

היתרונות של האספרגוס:


חומרים מזינים: חומצה פולית נמצאת באופן טבעי בירקות בעלי עלים ירוקים ופירות הדר. יחד עםזאת, אספרגוס הוא מקור טוב לחומצה פולית, ויטמיני A, C , E ו-K , כמו גם כרום, מינרל שמשפר את היכולת של אינסולין להעביר את הגלוקוז ממחזור הדם לתוך התאים.


יכול להגן מפני סרטן: כמו צמחים אחרים כמו אבוקדו וכרוב, האספרגוס בעל מקור עשיר במיוחד של גלוטתיון , תרכובת רעלים המסייעת להפסקה של מסרטנים למטה ותרכובות מזיקות אחרות כמו רדיקלים חופשיים. זו הסיבה שאכילת אספרגוס עשויה לסייע בהגנה מפני ולהילחם סוגים מסוימים של סרטן , כגון עצם, שד, מעי גס , גרון וסרטן הריאות.


חומרים נוגדי חמצון: אספרגוס מדורג בין פירות והירקות החזקים ביכולתם לנטרל רדיקלים חופשיים הפוגעים בתאים. על פי מחקרים, הדבר עשוי לעזור להאט את תהליך ההזדקנות (אנטי אייג'ינג) . אספרגוס עשיר באשלגן, ויטמין A וחומצה פולית.

לאספרגוס רמות גבוהות של חומצת אמינו: asparagine , המשמש כחומר משתן טבעי , ומגדיל את מתן השתן והוא לא רק נוזל משחרר אלא גם עוזר לגוף להיפטר מעודפי המלח. הדבר מועיל במיוחד עבור אנשים הסובלים מבצקת (הצטברות של נוזלים ברקמות הגוף ) ומי שסובל מלחץ דם גבוה או מחלות הקשורות ללב אחרות.


האספרגוס כירק מנקה ומטהר: לאספרגוס קיים 288 מיליגרם של אשלגן לכל כוס . אשלגן ידוע כמפחית שומן בבטן כמו כן, מכיל 3 גרם של סיבים המנקים את מערכת העיכול. אין לו כמעט נתרן טבעי ולכן אין נפיחות בתופעות המחזור הנשי, לאספרגוס אין שומן או כולסטרול, ובכוס אחת יש רק 40 קלוריות!


הפחתת כאב ודלקת וצמצום הסיכון למחלת לב: חומצה פולית הוכחה כמי שעוזרת להפחית את הסיכון למחלות לב, כמו כן לאספרגוס חומצה פולית המסייעת להפחית את דלקות.


מניעה של אוסטיאופורוזיס ודלקת מפרקים ניוונית: לאספרגוס יש ויטמין K שמחקרים הראו שיכול לעזור למנוע אוסטיאופורוזיס ודלקת מפרקים ניוונית. ויטמין K מסייע בהיווצרות עצם ותיקונו. הדבר גם הכרחי לסינתזה של osteocalcin . Osteocalcin הוא החלבון ברקמת עצם בסיד שמתגבש . אספרגוס כבר ידוע כמקור מספר אחת של ויטמין K.

 

בנוסף, מחקרים הראו כי היתרונות התזונתיים של אספרגוס יכולים לסייע במניעה וטיפול בדלקות בדרכי השתן ואבנים בכליות. בסך הכל, אספרגוס הוא עשיר באשלגן , הוויטמין A, חומצה פולית, גלוטתיון, וויטמין K. הוא עשיר בסיבים, אין לו נתרן, היא דל בקלוריות ואין לו כולסטרול או שומן. כדי ליהנות באמת מהיתרונות בריאותיים האופטימאליים זה לאכול אספרגוס כחומר גלם . לפני אכילה יש להסיר ולקלף את הענפים העבים החיצוניים רק לפני הבישול.

 

 

הסוג הנפוץ ביותר של אספרגוס הוא ירוק, אבל ניתן לראות גם את שני האחרים בסופרמרקטים ובמסעדות : לבן , שהוא יותר עדין וקשה לקציר, וסגול , שהוא קטן ופירותי בטעם. לא משנה סוג שתבחר, אספרגוס הוא ירק טעים , תכליתי שיכול להיות מבושל בצורות רבות או כחומר גלם לסלטים.

 

על מנת לשמור על החומרים נוגדי החמצון של האספרגוס וליהנות ממיטב היתרונות הבריאותיים של המנה שלכם, הבאנו לכם מספר טיפים לבישול:


• צלו את האספרגוס, שימו בגריל או כמוקפץ. שיטות אלה ישמרו על התוכן התזונתי הנהדר של האספרגוס (נוגדי חמצון).

• תיהנו מהאספרגוס שלכם בלי מלח, חמאה או רטבים כדי להפיק את המרב מתכונתו המשתנת (גורמת לשתן).

• קיימים ענפי אספרגוס עבים ודקים. העבים הם הטובים ביותר לצלייה או אידוי. הדקים הן אידיאליים לגריל.
 

 

שימו לב: התכנים המופיעים בדף זה ובכל דפי האתר נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.