שתף |

מאכלים עשירים בברזל | קוּק אנד שוּט

אני מרגיש עשר! (מתוך מאה)


לברזל שלושה תפקידים עיקריים:העברת החמצן לכל הגוף,חיזוק המערכת החיסונית וייצור אנרגיה.


למאובחנים כחסרים בברזל ולמאובחנים באנמיה הנובעת מאכילה בלתי מספקת של מזונות עשירים בברזל-הרשימה הבאה היא בשבילכם:


10 מאכלים כמקור לברזל:


1. כבד עוף מטוגן בשמן סויה
2. דג פורל, מעושן
3. סטייק בשר בקר, מאודה, נאכל ללא שומן
4. טחינה גולמית מגרעיני שומשום מלאים
5. צימוקים
6. שעועית לבנה
7. גרעיני חמניות
8. פטרוזיליה
9. עדשים
10. חלבה

 


חשוב שתדעו:


*** ברזל מין הצומח נספג פחות טוב מברזל מין החי.


*** עדיף שלא לשתות או לאכול מזונות היכולים לפגוע בספיגת הברזל כשעה לפני ואחרי הארוחה (משקאות עם קפאין, מוצרי חלב ,מזונות עשירים בסידן ומזונות עשירים בסיבים).


*** רצוי לצרף לצד הארוחה מזונות חומציים המגבירים את ספיגת הברזל כמו פירות וירקות המכילים ויטמין C .ויטמין C נמצא בפירות הדר, תות-שדה, קיווי, כרוב, כרובית, ירקות עלים ירוקים, עגבנייה ופלפל אדום.