שתף |

מאכלים לחיזוק המערכת החיסונית | קוּק אנד שוּט

מאכלים לחיזוק המערכת החיסונית - כתבת הכנה לחורף

ידוע כבר לכל כי תזונה נכונה ומאוזנת תחזק את מערכת החיסון ותשפר את איכות החיים שלנו.

עכשיו כשהחורף מתקרב כדאי גם להתכונן:

אילו מזונות כדאי לנו לצרוך ? איך נוכל לחזק את מערכת החיסון שלנו באמצעות תזונה נכונה?

מערכת החיסון שומרת על גופנו מפני השפעת, וירוס פה ושם וגם מלא מעט מחלות ונגיפים נוספים.

אחת הסיבות המובילות לחולשה חיסונית וחוסר יכולת של הגוף להתמודד עם מה שמכניסים לו היא תזונה מחלישה ולא איכותית.


מהי תזונה שמחלישה את המערכת החיסונית?
כל מאכל שמכיל את הדברים הבאים בכמויות גדולות יחסית:

  • פחמימות ריקות
  • סוכרים (אחד ממרכיבי התזונה הפוגעים ביותר במערכת החיסון שלנו הוא הסוכר)
  • קמח לבן
  • הרבה מידי בשר
  • ג'אנק פוד
  • מזון מטוגן
  • מזון מעובד
  • מזון מהיר

ולכן כדי להימנע ממערכת חיסונית בעייתית רצוי להימנע מ:

  • ממתקים
  • עוגות
  • עוגיות
  • שוקולד
  • גלידות

למעשה, כל דבר המכיל סוכר הוא בעייתי מאחר ולסוכר יש תכונה להחליש באופן משמעותי את מערכת החיסון.

גם מוצרי חלב הם מוצרים בעייתיים באופן כללי ובמיוחד כשהם גורמים לליחה ואחריה בעיות נשימה ודלקות.


אז מהי תזונה בריאה ומאוזנת שמחזקת את מערכת החיסון (וגם את הגוף)?


פשוט יש להשתמש באמצעים טבעיים וזמינים אשר מחזקים את מערכת החיסון.


לפניכם מרכיבי תזונה שבהחלט ראויים להיאכל כדי לחזק את המערכת החיסונית:

  • עלים ירוקים
  • ירקות
  • ירקות שורש כתומים המכילים הרבה ויטמין A שחשוב ביותר למערכת החיסון ומניעת שפעות.
  • הרבה שום – המחזק החיסוני הטוב ביותר (וכן סבתות תמיד צודקות!)
  • בצל - בדומה לשום לבצל סגולות נהדרות של חיטוי והשפעה חיובית על מערכת החיסון ושיפור עמידות הגוף מפני וירוסים ומזהמים.
  • תפוח המכילי ויטמין C שחשוב למניעת התקררויות ושפעות בעונת החורף. תפוחים חשובים לטיהור רעלים מהגוף ומסייעים להפרשת פסולת מהגוף דרך הצואה.
  • לימון - מכיל ויטמין C ומומלץ לשתות אותו בבוקר עם מים על בסיס קבוע.
  • מים - הרבה מים
  • תבלינים מומלצים לשימוש בתזונה הם הכורכום, הקינמון והג'ינג'ר המחממים בחורף את הגוף מבפנים.
     

בנוסף מומלץ לאכול מזונות לחימום וחיזוק הגוף:


שעועית, חומוס, עדשים (כתומות, ירוקות, מאש) אפונה, גריסים, קוואקר (שיבולת שועל) אורז בסמטי מלא, חיטה, שיפון, גזר, בטטה, דלעת, אגוזים, גרעיני חמניות, טחינה,דגים, ביצים, עוף, בשר.


בישול ארוך ואיטי מספק תוצאות מזינות ומחממות בימי החורף הקרים. ככל שמבשלים יותר, מקבלים השפעה מחממת יותר לאורך זמן, המאפשרת לגוף לבנות ולשמור על החום.

בנוסף רצוי שהמזון יהיה מבושל בבישול איטי, כמו למשל:

חמין, מרק ירקות, מרק עוף (יש לו תכונות אנטי-דלקתיות, והוא נלחם בשפעת ומונע התייבשות בזמן מחלה) ועוד

 

מתכונים מחממים לחורף ניתן למצוא באתר שלנו: קוק אנד שוט www.cookandshoot.co.il