שתף |

התפוח | קוּק אנד שוּט

זה זמן התפוח! (ואנחנו לא מדברים על האייפון)
אם אדם וחוה (וגם שלגיה האגדית) לא הצליחו לעמוד בפני הפרי הזה ,אז גם אנחנו לא מסוגלים לעמוד בפניו.
אם אתם יודעים טוב...תאכלו תפוח. למה? כל התשובות כאן!

בואו נציג בפניכם מדוע התפוח נחשב לפרי גן עדן:


ראשית, התפוח ידוע כאחד הפירות המזינים והבריאים ביותר שקיימים.אין זה מפתיע שהתפוח הוא אחד הפירות הפופולאריים ביותר בעולם גם כיום. למעשה,התפוח הוא הפרי הנפוץ ביותר בעולם. יש יותר מ- 7000 מינים של תפוחים. הסוגים הנפוצים: דלישס אדום, דלישס צהוב, חרמון, יונתן, אלכסנדר, גרנד סמית' וענה.


לתפוח סגולות רפואיות רבות:

לתפוח חומרים נוגדי חמצון החשובים למניעת הזדקנות ומניעת מחלות מסוגים שונים כמו סרטן ולב והוא ידוע כמאזן סוכרים וכמשפר זיכרון. בתפוח-עץ ממוצע כ-3 גרם סיבים המסייעים למערכת העיכול.


80 אחוזים מהסיבים בתפוח העץ הם מסיסים והם מסייעים בהורדת רמת הכולסטרול .
ברפואה הטבעית משמשים התפוחים כמזון מרפא נגד עששת בשיניים, השמנה, דלקת פרקים, בעיות עור, אנמיה, נדודי שינה, אבנים במרה.


לא סתם התפוחים מהווים חלק בלתי נפרד מדיאטות הרזיה ודיאטות טיהור רעלים.
אכילת תפוחים בדיאטה מאוזנת מאפשרת שמירה על רמות סוכר מאוזנות בדם ומסייעת בהשגת תחושת שובע. לספורטאים, אכילת תפוח עץ כחצי שעה לפני פעילות גופנית, יכולה לסייע להעלאת היכולת הגופנית, משום שהתפוח עשיר בסוכר הנספג במהירות בינונית אך דל בשומן, אשר מכביד על הקיבה.
אנחנו בטוחים שאת התפוח לרוב אתם אוכלים בצורתו הטבעית.אך בסביבת המטבח ניתן להשתמש בו במגוון צורות ודרכים: אפייה,צלייה, טיגון,בישול, ייבוש ועוד על מנת להשיג תוצאות ומרקמים שונים מהתפוח.


כמו כן, בעולם הבישול והאפייה נראה כי שילוב של ליקרים מתוקים, יינות מתוקים ויבשים, רום, שמנת, חמאה, סוכר ,קינמון ,קרמל, לימון, ואגוזים שונים משתלבים נהדר עם תפוחים. קינוחי תפוחים ופאי תפוחים הם מנות נפוצות במטבח האמריקאי ובעזרת התפוחים מכינים ריבות, מחיות ורטבים שונים. 


כעת, בואו נכיר את הזנים הידועים של התפוחים:
דלישס- תפוח אדום כהה ומתוק והסוג הנמכר ביותר בעולם.
גרנד סמית- תפוח ירוק בגוון חזק,בעל טעם חמוץ מתוק,בשר קשה וקליפה מבריקה.
מקינטוש- תפוח בצבע אדום ירוק עם טעם חמוץ ולמעשה המוזה לשמו של המחשב של אפל.
ענה- תפוח ירקרק תוצרת ישראל .פותח על ידי הכלאת זנים.
יונתן- תפוח אדום צהוב בעל טעם מתוק וחמצמץ.
מערכת "קוּק אנד שוּט" ממליצה על הזן הנקרא "פינק ליידי" תפוח נהדר וטעים, מיובא בצבע ורוד צהוב עם חמצמצות נהדרת.
קיימים עוד ועוד זנים של התפוחים.

    
 

אז מה? האמת שלא נראה לנו שיש צורך בלשכנע אתכם לאכול תפוחים.
בשל העובדה היא שהישראלים הם שיאני עולם באכילת תפוחים. ואילו בעונה נאכלים מדי יום 2 מליון תפוחים.


למרות יתרונותיו הרבים של התפוח. אנה היזהרו:

הריסוס וההדברה של התפוח אינם ידידותיים לבני אדם. חולי סכרת צריכים להתייעץ עם רופא בצריכת תפוחים.

במידה ואתם לא רוצים שהפירות הנוספים על השולחן יבשילו במהרה ,הרחיקו את התפוחים.

כידוע, תפוחים פולטים גז אתילן שגורם להבשלה מואצת של הפירות הקרובים אליהם.

בתיאבון!