שתף |

האם חלב בריא | קוּק אנד שוּט

האם חלב בריא לגוף?

 יתרונות וחסרונות של צריכת החלב


הרפואה הטבעית טוענת שחלב מזיק ועלול למחלות, אלרגיות ולאסטמה ואינו מתאים למערכת העיכול של האדם המבוגר.


האם אנחנו שותים חלב לחינם ?


 האם שוטפים לנו את המוח ביתרונות של מוצר שכלל לא מועיל?


הדעות חלוקות אבל אנחנו סקרנו את היתרונות והחסרונות של החלב. אתם תפעילו את שיקול דעתכם...

 


כידוע אחד המרכיבים העשירים ביותר בחלב, הוא הסידן.

הסידן חיוני לצמיחה והתפתחות עצמות השלד, לבניית מסת עצם חזקה בשנות הבגרות, לשמירה עליה בהמשך החיים ולהקטנת הסיכון לחלות באוסטיאופורוזיס.

חוסר סידן עלול לפגוע בתפקוד השרירים, מערכת העצבים ויתר מערכות הגוף.

הסידן משתתף פעיל גם במנגנון התכווצות השרירים, לחץ הדם, הוא דם מעורב בתהליכי קרישת דם, הפרשת הורמונים ואנזימים לעיכול, הוא מעביר דחפים עצביים ומסייע לבניית שיניים.

הנטורופתים טוענים שצריכת חלב מוגברת עלולה לעודד יצירת ליחה, נזלת כרונית, דלקות אוזניים, בעיות בסינוסים, פצעי בגרות מוגלתיים, אסטמה, ועוד סוגיות בריאותית.

לעומת זאת , עוד מתמיד , חונכנו בהתאם לגישה של הדיאטנים הקליניים וכן כמובן של משווקי מוצרי החלב על פיהם מוצרי החלב בריאים וחיוניים וכי חלב הוא מקור טוב לסידן ולכן חשוב לבריאות העצמות.

כמון כן, החלב מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה, סידן וויטמינים בקבוצה B.

מחקרים שפורסמו בשנים האחרונות, קשרו למוצרי החלב סגולות בריאותיות רבות, החל ממניעת סרטן ,להפחתת הסיכון למחלות לב, הגנה מדלקות בדרכי השתן, מסייע בהפחתת משקל ,מסייע במניעת עששת,מפחית סיכון למחלות לב .

 


לעומת זאת מחקרים אחרונים מעידים גם חסרונות החלב: גורם להשמנה, גורם לאקנה,שותי חלב דל שומן משמינים יותר.


בנוסף קיימים אנשים הסובלים מחלב : מאי סבילות ללקטוז - סוכר החלב. דבר המתבטא בגזים, כאבי בטן, שלשולים, עצירויות וכדומה.  תופעה זו מתפתחת עם הגיל עקב ירידה באנזים המפרק את הלקטוזה במעי.

יש לשים לב שכן מוצרי חלב רבים מכילים סוכר, במיוחד אלה שמיועדים לילדים - סוכר משמין ומזיק.

אם כך המסקנה היא ברורה:

ניתן לשתות חלב (לאלה שמבחינה רפואית מותר ) אבל רק במידה ולא בהפרזה!

חלב אינו מסוכן כפי שטוענים מתנגדיו, אבל גם לא חיוני ובריא כפי שמפרסמים היצרנים שלו.

בניגוד לסברה הרווחת, חלב אינו מהווה מקור בלעדי או הכרחי לסידן.

ניתן לצרוך סידן ממקורות צמחיים רבים.

ישנם מזונות עשירים בסידן:סויה טחינה, בשעועית לבנה, זרעי פשתן ובירקות ירוקים כמו ברוקולי, כרוב שעועית ואפונה.


אז הנה כמה נקודות למחשבה (-: עכשיו זה תלוי בכם.